dissabte, 31 d’octubre del 2015

L´ús del bloc en educació


L´ús del bloc en educació


L´ús del bloc en educació ens permet diverses coses. El bloc és un lloc web on publicar textos, articles, opinions sobre un tema (en el meu cas relacionat amb la convivència en centres). D´una banda és una bona via de comunicació amb els diferents membres de la comunitat educativa. Per exemple, si obrim un bloc dirigit fonamentalment al professorat, podem penjar la informació que vullguem que tinguen i sempre podran trobar-la. D´altra banda, com a ús personal encaminat també amb l´àmbit educatiu, podem tindre el nostre treball i les nostres experiències educatives al servei de tot aquell que s´interesse. Per últim ens permet un feedback en la comunicació, ja que existix la possibilitat de comentar les diverses entrades en el bloc. Això enriqueix la tasca educadora en ambdós sentits.

divendres, 30 d’octubre del 2015

L´ús de les xarxes socials

L´ús de les xarxes socials en educació

Les xarxes socials són una ferramenta per a l´aprenentatge. Fonamentalment són una via de comunicació entre els diferents membres de la comunitat educativa que ens permet una major fluïdesa en les relacions.
En la nostra feina hem d´educar als nostres alumnes en l´ús adequat de les xarxes socials i previndre d´un ús incorrecte, per a esta tasca el ministeri d´educació posa a disposició dels centres educatius el "Pla Director"  on es tracten (entre altres) temes relacionats amb l´ús adequat de les xarxes socials (prevenció dels riscos associats  l´ús de noves tecnologies i xarxes socials)




Imatge: Por Fernando sinchi (Trabajo propio) [CC BY-SA 3.0 

                                                                                                 

              

Les TICs : educació i comunicació (orientació en centres)

Les TiCs en educació

Pense que tots som conscients de la importància que tenen actualment les TICs en              l´educació, sobretot quan les TICs impregnen, cada vegada més, la realitat de la societat actual. Com a docent amb tasques d´orientació en centres d´educació infantil, primària i secundària em plantege l´ús de les TICs no només com a ferramenta 
d´aprenentatge (que ho són) sino com a sistemes alternatius/augmentatius de comunicació i com a plataforma fonamental de suport i desenvolupament a l´alumnat amb necessitat específica de suport educatiu (alumnat amb PCI, TEA, etc...)

Hi ha un altre aspecte on també les TICs ens poden ajudar a millorar la convivència als centres educatius mitjançant la difusió de materials i proporcionant suport al mateix temps.