dimecres, 16 de desembre del 2015

La llei del silenci

Què és la llei del silenci? Aquest terme fa referència (als centres educatius) a quan els xiquets són coneixedors de diferents situacions com insults, rebuig, agressions cap a alguna persona (generalment un company del seu centre) i no diuen ni fan res. El que ocorre és que es dilueix la responsabilitat i es crea un silenci compartit. Per tant és fonamental trencar amb aquesta manera subterrània d´acompanyar als agressors i ser sense voler part d´aquesta situació.

Hi ha una dinàmica anomenada: "La llei del silenci" on treballem amb l´alumnat els següents punts: Què és la llei del silenci i com podem trencar-la?

La dinàmica consta de dues parts: d´una banda es veu un vídeo que tracta una situació relacionada amb aquest tema. Després es fa una anàlisi del que han vist i (de forma individual o grupal) contesten a unes preguntes (reflexió del que han vist). D´altra banda (en una segona sessió) es posen en grups i analitzant situacions que hagen vist al centre educatiu fan un guió i després una representació al grup (important que aparega una suposada víctima, un agressor i espectadors). Quan han finalitzat la dramatització, es posa en comú per a reflexionar tots junts.

Aquesta dinàmica està dirigida per a xiquets més majors, però es pot adaptar segons la necessitat.

Important: Si esteu interessats en aquesta activitat, demaneu-me-la i us l´enviaré per correu electrònic.
Autor:Por Rober777 (Trabajo propio) [CC BY-SA 4.0

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada