dimecres, 11 de novembre del 2015

Conviure! Clar que si!

El docents (de qualsevol especialitat) ens trobem, dia a dia, diversos problemes de convivència als centres educatius. Faltes de respecte, baralles entre companys, crits pels passadissos, alumnes rebutjats, etc...i més. Conviure és necessari. Els conflictes són necessaris, però hem de tindre eines per canalitzar aquestes situacions i arribar a un bon clima al centre educatiu.
Imatge:Por Augustogallegosm (Trabajo propio) [CC BY-SA 4.0 

El primer: el pla de convivència: 

És fonamental conéixer el pla de convivència del nostre centre i el reglament de règim interior; així sabrem la ideologia i les normes del nostre centre i ens donarà suport en cas de trobar-nos davant una situació complicada (¿Amonestació verbal? ¿Cridar als pares?, etc...). La normativa actual tipifica com han de ser aquests plans, però estan adaptats segons la necessitat del centre en el qual ens trobem. 

D´altraba banda aquesta és una qüestió que afecta i preocupa a tota la comunitat educativa, pel que hem de tenir uns objectius comuns, una proposta  de centre accessible per a tots.

A l´apartat de Recursos TIC podeu trobar l´enllaç sobre la normativa en la Comunitat Valenciana que vos pot ajudar a manejar   aquestes situacions. 

Important!: Conéixer els plans del nostre centre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada